středa 16. dubna 2014

Nejtěžší jazyky na světě

Cestování vyžaduje zejména znalost jazyků a lze při něm více než kdy jindy platí staré oblíbené rčení: "Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem." Na světě jsou však i jazyky, které se učí jen velmi velmi těžko. Říci, který jazyk je nejtěžší, je velmi složité, protože to vždy závisí na rodné řeči toho, kdo se učí daný cizí jazyk.
Pro anglicky mluvících studentů je těžká japonština, arabština, ale i ruština, polština a slovenština, pro jiné je to například maďarština. Obecně se za nejtěžší jazyk na světě považuje čínština, zajímavostí je, že i samotní Číňané si to myslí o svém jazyce. Podívejte se s námi jeden z žebříčků, který sestavila Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu.


1 / Čínský




Čínským jazykem mluví více než miliarda lidí. Největším problémem při tomto jazyce je vztah mezi mluveným a psaným slovem. Psaná forma jazyka nemá žádná pravidla, která by vás vedly k tomu, jak se daný znak, či celé slovo vyslovuje. Čínština navíc obsahuje mnohovýznamové znaky a slova, které se od sebe liší pouze čtveřicí tónů. Dokonce ani tón často nestačí na to, aby se přesná fráze použitá v textu dala pochopit.






2 / Řecký




Řecko je země, která je plná historie a tradic, a tak působí i řečtina, která je jedním z nejstarších jazyků na Zemi. Tento jazyk se celá staletí neměnil, a tak je jeho struktura poměrně složitá a mnohé řecké slova jsou pro cizince doslova jazykolamy . V současné době se jím hovoří na Kypru av Řecku, ale v minulosti byl rozšířen i v jiných koutech světa. Pro množství literárních skvostů napsaných v řečtině má jeho dokonalá znalost cenu zlata.




3 / Arabský


Arabský jazyk je velmi krásný, ale jeho studium je nesmírně obtížné hlavně kvůli stylu psaní - jak už možná víte, arabské texty se čtou zprava doleva na rozdíl od jiných jazyků, které se čtou zleva doprava. Arabské písmo nepoužívá samohlásky, což je pro ty, kteří se ho učí číst, velmi těžké. Uspořádání slov se také liší - v arabštině stojí přísudek (sloveso) před podmětem (podstatným jménem). No a nezanedbatelný je i fakt, že arabština má velmi málo slov, které se podobají jiným evropským slovům.




4 / Islandský

Islandský jazyk, kterým mluví jen obyvatelé Islandu, patří mezi staré germánské jazyky.Pro archaickou slovní zásobu a starobylou gramatiku se učí velmi těžko. Navíc se některé hlásky vyslovují způsobem, který nemá ekvivalent v jiných jazycích, takže, pokud se ho chcete naučit, dá se to jen za pomoci kvalitních nahrávek namluvených rodilými Islanďany nebo přímo na Islandu.

5 / Japonský





Jedním z hlavních důvodů, který způsobuje potíže při učení tohoto jazyka, jsou rozdíly mezi psaným a mluveným slovem. Navíc má tento jazyk rozsáhlý gramatický systém, pomocí kterého se vyjadřují zdvořilostní formality, na které si Japonci velmi potrpí a jejichž neznalost vás v jejich očích společensky zcela znemožní.Japonská abeceda se skládá z 2000 různých znaků, které je třeba vědět nazpaměť, neexistuje žádná mnemotechnická pomůcka, která vám pomůže se je naučit.


6 / Maďarský a finský

Oba jazyky mají nesmírně složitou gramatiku, nejideálnější je naučit se nimi mluvit bez znalosti gramatických pastí. Systém různých přípon, které zcela mění význam základních slov, je velmi těžký, podobně jako výslovnost některých samohlásek, které se v těchto jazycích vyslovují úplně jinak než v jiných jazycích.


7 / Francouzský

Přesto, že francouzština je oficiálním jazykem v 29-ti zemích, tento malebný jazyk je velmi náročný. Samozřejmě, znovu to záleží od člověka, který se ho učí. Pokud mluvíte některým z jazyků jako je italština, portugalština nebo španělština, učení bude překvapivě jednoduché, protože francouzština má s jmenovanými jazyky mnoho společného.Výslovnost je však odlišná, má velmi přísná pravidla na základě pravopisu, který je často založen více na historii jako na fonológii.


8 / Dánský

Dánsko je krásná a prosperující země - dánština však patří mezi nejtěžší jazyky na světě.Způsobuje to nejen fakt, že tímto jazykem mluví jen několik milionů lidí, a že se zvukově liší od ostatních evropských jazyků, ale i to, že psaný jazyk se liší od mluveného jazyka, což je pro studenty tohoto jazyka velmi náročné.


Na závěr nejjednodušší jazyky:
Mezi jednoduché jazyky se řadí španělština, angličtina a bulharština. Na jejich zvládnutí prý stačí jen 600 vyučovacích hodin.

1 komentář :

  1. Nejtěžší Jazyky Na Světě >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Nejtěžší Jazyky Na Světě >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Nejtěžší Jazyky Na Světě >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    OdpovědětVymazat